Månedsbrev Oktober

MÅNEDSBREV FOR MARIHØNA SEPTEMBER/OKTOBER 2010

Vi har hatt en flott septembermåned i barnehagen. Masse deilig vær og mye utelek har preget dagene, men vi har også fått oppleve regnvær og plasking i vanndammene.

Vi begynte måneden med å feire Endre som fylte 1 år. Hurra hurra og gratulerer med dagen. Vi spiste vafler og sang bursdagssangen med lys på bordet. Noen dager senere begynte Cathrine å jobbe hos oss. Hun er utplassert på arbeidsopplæring gjennom NAV og skal etter planen være hos oss dette barnehageåret. En ekstra voksen er positivt på mange måter, vi får flere muligheter for å dele oss i grupper, vi kommer oss raskere ut, og det viktigste er at det er flere voksne tilstede i leken.

Vi har gått på flere turer i September. Daniel og Emily fikk gå på tur til maurtua en dag sammen med Nina. På turen fant vi mange fine blomster og vi snakket om de ulike fargene. Blåklokkene ble en favoritt. Emily, Mats, Daniel og Sokrates fikk være med Inger hjem på plommetur en dag. De plukket og spiste masse plommer noe vi merket når det ble tid for lunsjJ. Emily, Mie og Peder fikk være med Anna og Cathrine på tur på biblioteket, de skulle låne bøker om gresskar. Senere skal vi bruke litt mer tid på biblioteket, ikke bare gå dit for å hente hjem noen bøker. Vi har også vært på flere turer alle sammen. Vi har vært på tre ulike lekeplasser og en tur i skogen. Under friluftsuka vår var vi også en tur på Bygdetunet.

Uke 37 hadde vi friluftsuke. Mandag var vi ute i barnehagen sammen med 3-åringene på Edderkoppen. Vi malte ute på store ark, og hadde hinderløyper bak barnehagen. Tirsdag fortsatte vi med hinderløypene. Onsdag satte vi opp lavo i barnehagen og malte oss i ansiktet, fikk indianerfjær på hodet og satt i ring og sang ute mens Gyda prest spilte på trekkspillet sitt. Torsdag gikk Marihøna på tur til Breidablikk  hvor vi fikk låne lekeplassen. Vi så på traktoren som tok opp poteter og lekte med lekene. Fredag kom høydepunktet med felles tur til Bygdetunet. Her lekte vi Bjørnen sover, hermegåsa, vi gikk sanseløype med tau og så på dramatisering av Bukkene Bruse. Alle dagene spiste vi maten vår ute, grønnsaksuppe og fiskekaker i pitabrød gikk ned med stor apetitt, og det samme gjorde brødskivene. Mat smaker i friluft.

Vi har vært med på å lage gresskarsuppe og eplemos, barna smaker og deltar så godt de kan. Gresskarsuppe til lunsj ble tatt godt i mot av mange, mens andre var litt skeptiske. Dette var nytt for oss alle sammen, men det smakte veldig godt og vi koste oss godt. Et av barna spiste hele 6 porsjoner.

Vi har hatt brannvernuke med to brannøvelser. Dette har blitt vektlagt kun hos de eldste barna våre. De har trent på å løpe til vinduet når de voksne har slått på alarmen, og de gikk pent ut av vinduet når alarmen ringte skikkelig.

Nå går vi inn i oktober og merker at høsten har tatt grep. Sola varmer, men det er kaldt i skyggen og vi trenger nå mer klær. Votter til kalde fingre og luer til kalde ører. Det er også lurt å ta med en dyne eller pose til å sove i.

I oktober begynner det to nye gutter på Marihøna. Sebastian begynner 1. oktober og Jesper begynner 6.oktober. Vi ønsker dere og deres familier velkommen til oss. Vi har også i oktober en bursdagsgutt som skal feires og vi gratulerer Peder med 2 årsdagen.

Mariann begynner å jobbe hos oss i uke 41. Hun er elev og skal være hos oss hele uke 42 og hele uke 43 pluss torsdager fram mot jul. Vi skal benytte dagene til å være i små grupper. 2 barn får en voksen for seg selv, og de fire andre voksne deler seg i to grupper med 4 barn på hver gruppe.

Trine Nore begynner hos oss denne måneden. Hun er vår nye pedagog. Hun skal i hovedsak jobbe på Edderkoppen, men skal være på Marihøna hver tirsdag når Nina har fri. Vi gleder oss til å bli kjent med henne.

FOTOGRAFEN KOMMER 18,OKTOBER. Denne dagen må barna komme til barnehagen litt før kl 09.00. Fotografen begynner med bildene kl 09.00, og det er hyggelig om alle kan være med på bildet.

21.oktober får barnehagen besøk fra sykehjemmet. Vi samler oss til fellessamling og markerer refleksdagen med å hilse på Tarkus. Tarkus er veldig gavmild og det kan nok hende han har en liten refleks på lur til barna.

Ellers skal vi jobbe videre med fargene. Vi har satt av en dag til hver farge. Og denne dagen skal vi ha fokus på denne fargen. Gul dag kler vi voksne oss i gult, vi ser på gul språkpose, henger gule ballonger på vinduet, spiser gul paprika osv. Rød dag kler vi voksne oss i rødt og vi maler røde bilder, spiser tomat og rød paprika osv. Det hadde vært moro om også barna har noe på seg i ”rett farge”.  Det er ikke meningen at dere skal ut å handle inn, men har barna en rød genser kanskje den kan være på den røde dagen. Blå genser den blå dagen osv.

Vi skal pynte opp avdelingen med alle fargene, hver farge får hvert sitt vindu, vi henger opp malerier i de ulike fargene og kanskje det kommer noen ballonger i taket. Har dere noen artige ideer til oss så kom med dem!!!!!

Vi avslutter måneden med internasjonal uke. Denne uka skal vi ha foreldrekafe’ med loddsalg der pengene går til Lucky Water prosjektet, der det skal lages brønner i Sierra Leone. Om noen av dere har mulighet for å skaffe noen gevinster er det flott. Det er ikke meningen dere skal kjøpe noe, men kanksje noen har mulighet for å sponse med en gave.  Gi beskjed på avdelingen.  Det vil komme nærmere info om denne dagen.

FLOTT AT SÅ MANGE SATT AV TID TIL Å KOMME PÅ FORELDREMØTE!!!!!!!!!

Vi håper på en innholdsrik oktober med masse vær og glade barn!

Nina Engdal Hermansn