Furuly barnehage

Trygghet og glede i sentrum

Info

Barnehagen er åpen mellom kl 07.15 og 16.45.

Styrer: 477 82 188
Mobil til avd. Marihøna: 98134482
Mobil til avd. Edderkoppen: 98134485

Kalender

FØRJULSTRADISJON PÅ BYGDETUNET!

7.desember 2021: En hyggelig førjulstradisjon vi har i Furuly barnehage er å besøke nissen på Bygdetunet. Nissen bor i Stabburet, det vet alle barna i denne barnehagen svært godt. Vi ser etter nissen hele året, men det er kun i Desember vi hittil har klart å se han. Denne dagen ble vi tatt godt i mot av Leikaringen som spilte trekkspill og danset for og med oss. På bildet danser vi i lang lang rekke gjennom tunet.

Vi sang for nissen, og vi hørte han jobbet der inne. Han vinket til oss i vinduet også. Barna hadde med seg invitasjon til barnehagens grøtfest. Og nissen tok i mot invitasjonen. Nå gleder vi oss til å se om han dukker opp på grøtfesten i morgen.

TUR TIL BYGDETUNET

27.september var vi på tur på Bygdetunet som et ledd i et prosjekt der vi undersøkte hvor maten vår kommer fra. På Bygdetunet fikk vi bake brød som vi stekte i den gamle ovnen i Augebergstua. Vi setter stor pris på at vi får bruke Bygdetunet på denne måten og samarbeidet vi har med Råde historielag. Denne dagen fikk vi også god hjelp av noen av damene i Bygdekvinnelaget til å bake. Vi er takknemlige for at barnehagen har eiere som stiller opp for oss når vi spør. Tusen takk for hjelp og samarbeid!

Bakerovnen varmet godt opp i rommet vi sto og bakte. Ekstra varmt ble det når vår gode hjelper skrapte ut all kull fra ovnen.

Rykende ferske brød ble fraktet ned til barnehagen og vi koste oss med deilig varmt brød med smør til fruktmåltidet. Alle barna fikk med sitt brød hjem og vi frøs ned brød som vi skulle nyte på barnehagens høstfest i oktober.

I Rammeplanen for barnehagen står det:

«Gjennom utforskning, opplevelser og erfaringer skal barnehagen bidra til å gjøre barna kjent med eget nærmiljø….»

«Gjennom arbeid med kropp, bevegelse, mat og helse skal barnehagen bidra til at barna får innsikt i matens opprinnelse, produksjon av matvarer og veien fra mat til måltid.»

 

 

Skattekista på kontoret til Nina

På kontoret til styreren vår står det ei magisk skattekiste. Vi får komme på besøk på kontoret når Nina har tid. Her er det stille og rolig og ingen får forstyrre oss. Noen ganger er det kun et barn på besøk , andre ganger to og tre.

Skattekista er full av spennende skatter. Det bor til og med en liten hund i skattekista, en hund som passer på skatten når ingen barn og voksne er i barnehagen.

Denne skattekista er alltid et godt utgangspunkt for språkstimulerende samtaler. Her kjenner vi på de kalde steinene som blir varme når vi holder de i hendene. Noen er glatte og andre er ruglete. Vi finner mange former som hjerter, kuber og sylindere. Noen bokser kan vi legge små skatter oppi, og andre bokser kan vi la være tomme.

Det finnes mange gullmynter i skattekista. Vi liker å fantasere om alt vi kan kjøpe for disse myntene. Tenk om vi kunne kjøpe mange dinosaurer, eller fylle hele rommet med sjokolade. Kanskje vi kan kjøpe en sommerfugl, en enhjørning eller en traktor. I magiens verden går alt an.

Finn oss

Postadresse: Postboks 80, 1641 RÅDE
Kommune: RÅDE
Fylke: VIKEN

Finn oss

Besøksadresse: Skråtorpveien 2c, 1640 RÅDE
Kommune: RÅDE
Fylke: VIKEN

Åpningstider

Mandag - Fredag: 07:15 - 16:45
Helger: Stengt

Vi har feriestengt i Juli

v

Bilder

Vår barnehage

Plasser. Edderkoppen (3-6år)

Plasser. Marihøna (0-4 år)

Kontakt oss

Besøksadresse: Skråtorpveien 2c

Telefon til styrer/kontoret: 477 82 188
Mobil til avd. Marihøna:
98134482
Mobil til avd. Edderkoppen: 98134485

E-post: post@furulybarnehage.no

Åpningstider: Mandag – Fredag 07:30 – 16:30